Clubs de lectura

CLUBS DE LECTURA

DIMECRES NEGRES A LA LLAR

Torna la negror a la llibreria.
Dimecres, 3 d’octubre a les 20:15 h
Cal inscripció prèvia.

  
DIARIS PERSONALS

Un repaso por la producción diarística de los últimos tiempos, desde el dietario personal a las notas al vuelo, porque cada día trae consigo algo reseñable que puede fijarse en letras de molde. El escritor de diarios como un confidente, el lector como un voyeur, la vida, al fondo a la izquierda (que a la derecha siempre está el lavabo, y en estas sesiones no se supone nada desechable). Hay literatura más allá de las novelas, los cuentos y los ensayos. Hay vida, y a menudo acaba escrita y encuadernada.




A càrrec d’Enrique Turpin.
Dimarts, 9 d’octubre a les 20:15 h
Preu: 10 euros. Cal inscripció prèvia.


LA NOVEL·LA EN TEMPS REAL

Quants cops ens hem sentit dir “M’agradaria estar al dia de les novetats literàries”? És possible descobrir alguna joia en el mateix moment en què veu la llum al públic? Podem recomanar un llibre a algú de confiança sense haver de sentir allò de “Uiiii, ja l’he llegit fa molt de temps”? De fet, furgar entre els milers de llibres publicats i separar-ne el gra de la palla és una de les feines del llibreter. Us atreviu a fer de llibreters per un dia (o, millor dit, un dia al mes)?
                Aquest serà el club de lectura de l’actualitat més rigorosa, dels llibres que encara cremen a les mans perquè acaben de sortir del forn de les editorials. És veritat que potser algun dels títols del club seran reedicions o clàssics recuperats, però, en tot cas, es tractarà de títols de recent publicació que es troben als taulells de les novetats. Una manera com una altra d’estar al dia, de saber què es cou, de poder presumir d’haver descobert un títol desconegut abans de que el boca-orella el faci popular i massiu o, millor encara, saber que aquest títol no traspassa les fronteres de la popularitat i es converteix en un tresor desconegut a l’abast només dels escollits.
És per aquest motiu, per la immediatesa a que obliga el nostre plantejament, que no podem fer-vos un llistat dels llibres que es llegiran en aquest club de lectura. Diguem-ne que llegirem el què encara no està escrit o, si més no, publicat. O que ja estava publicat i dormia el somni dels justos. En definitiva, que, agosarats nosaltres, ens adjudicarem un modest paper diví, el de crear o ressuscitar, és a dir, donarem a llum o tornarem a la vida aquells amics que són els llibres representants de la bona literatura.




A càrrec de Laura Tejada.
Dijous, 11 d’octubre a les 20:15 h
Preu: 10 euros. Cal inscripció prèvia.


SHOAH I LITERATURA
(NOVA DATA D’INICI!!!)

El valor de la literatura és que precisament a través dels mecanismes i de les eines literàries podran acostar-se els autors a explicar allò inefable, inenarrable, inconcebible, i nosaltres els lectors a intentar entendre-ho.

En aquest taller primer i merament aproximatiu, ens aproparem a la literatura testimonial de la Shoah més coneguda i, podríem dir, canònica. Podrem deixar per més endavant altres testimoniatges o altres literatures relacionades amb el tema, com, per exemple, aquelles teories que sostenen que després del trencament civilitzatori que va obligar a dir a Adorno que després d'Auschwitz no podrà ser possible la poesia, les formes literàries han de traduir també aquest trencament i ser capaces de criticar les formes clàssiques de la literatura.





Primera sessió del club, conduït per Mª Ángeles Salgado, amb la lectura del llibre “Si això és un home” de Primo Levi.
Dilluns, 15 d’octubre a les 20:15 h.
Preu: 10 euros. Cal inscripció prèvia


MÚSICA Y LETRAS

Vivim envoltats de música: ens despertem amb música, conduïm amb música, anem de compres amb música als nostres oïdes... Probablement les persones que vivim al segle XXI escoltem més música en un dia de la qual la majoria dels habitants del segle XVI arribava a escoltar en tota la seva vida. Música, a més, molt variada; amb només fer girar el dial de la ràdio o donar-nos una volta per Spotify podem transitar de Beethoven al reggaeton i d'aquest al rock, al jazz, al country o al hip hop. És inevitable que la música acabi colant-se també als llibres. Per amants de la lectura i aficionats a la música de tota mena, proposem aquí un club de lectura de llibres molt ben afinats. Hi ha per a tots els gèneres i gustos. Per una vegada, dóna't el gust de llegir un llibre amb la seva pròpia música de fons. Deixa't portar per la melodia verbal, perquè aquí la fera es calmarà el doble: per la música i per la lletra.

(*) En les sessions del club també podrem escoltar i comentar algunes de les composicions que van inspirar els autors seleccionats.



A càrrec d’Enrique Turpin.
Dimarts, 16 d’octubre a les 20:15 h
Preu: 10 euros. Cal inscripció prèvia.



CLASSICS REVISITED
(ULL!! NOVA DATA D’INICI)


Seguim revisant els clàssics i aquest cop ho fem amb un dels grans, “A la recerca del temps perdut, I” de Marcel Proust.

Dijous, 18 d’octubre a les 20:15 h
Preu: 10 euros. Cal inscripció prèvia.


PETITS PLAERS 3.0

Hi ha qui diu que només reduint a detalls la realitat s’aconsegueix atrapar per la cua –i tan sols un instant- el sentit més profund de la vida. I com no tenim esperit patidor, tractem de fer més soportable l’existència gràcies als nostres catàlegs quotidians de petites passions i plaers, només insignificants a primer cop d’ull. En el fons són bruíxoles que ens mantenen optimistes arrelats al pas dels dies. I és que en el fons, com diria Camus, la vida no és més ni menys que un cúmul de petites experiències acumulades al llarg del temps. Si aquestes són bones, millor que millor.


Amb la idea de que la vida és una cadena de moments que donen forma a la persona que acabem sent, ens submergirem en el catàleg íntim d’autors que aporten des de la perifèria editorial aires nous, reunint en llibres miscel·lanis i variadíssims, aspectes que fan que la vida tingui sentit i valgui la pena discorre per ella, fins al punt de no voler-la abandonar mai. Aquesta és la grandesa que fa que aquest petits plaers siguin en realitat enormes, desitjats i cercats per donar sentit als nostres dies, ara en forma de textos literaris.

Revisarem autors que han fet del petit assaig personal veritables obres d’art, donant forma literària al que molts de nosaltres ja intuíem però mai habíem trobat la forma d’explicar-ho: Philippe Delerm, Giuseppe Scaraffia, Pierre Sansot, Adam Soboczynski o Epicteto guiat per Pierre Hadot i d’altres faran que els moments de plaer encara siguin més profitosos i nosaltres més conscients del seu devenir.


A càrrec d’Enrique Turpin.
Dijous, 25 d’octubre a les 20:15 h
Preu: 10 euros.
Cal inscripció prèvia.





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada