dimarts, 23 d’agost del 2016

LAS HERMANAS MITFORD de ANNICK LE FLOCK'HMOAN

 Meravellosa biografia de la família Mitford, barons de Redesdale. Una família noble que va passar de l’època victoriana, amb els costums i regles estrictes de la gent noble, al segle XX, essent la història de cadascuna de les 5 filles i del fill dignes d’un guió de cinema. El llibre explica com vivia una família noble, rural i amb pretensions però amb poca butxaca, i com mica en mica van anar volant els fills, tots diferents.
    Nancy Mitford: Va ser escriptora, i una eterna infeliç. Casada amb un home que no estimava, no va poder tenir fills i es va enamorar d’un altre home, amb el que no va poder conviure mai. Va escriure best-sellers i biografies que encara es publiquen avui en dia.
    Pamela Mitford: És la que es podria considerar més normal de les germanes. Es va casar i va viure a una casa de camp tota la vida, dedicada a cuidar el jardí, l’hort i les gallines, uns animals, per cert, significatius en la vida de totes les germanes.
    Thomas Mitford: Era l’hereu i va morir l’any 45 a Birmània servint l’exèrcit canadenc. Això va suposar que el baró de Redesdale es quedés sense hereu i, amb el temps, es va acabar separant de la baronessa. 
    Diana Mitford: Casada en segones núpcies amb Oswald Mosley, màxim dirigent del partit feixista anglès. Durant la guerra va passar per la presó, però sempre va ser fidel al seu marit i al seu ideari feixista. Una curiositat: és la mare d’en Max Mosley, ex-president de la Federació Internacional d’Automobilisme.
    Unity Walkyrie Mitford: Potser la més famosa, fanàtica feixista seguidora de Hitler i amiga personal seva. Al llibre s’explica la seva personalitat radical i psicològicament alterada. Es va fer famosa perquè el dia que Anglaterra va declarar la guerra a Alemanya, es va disparar un tret al cap al mig d’un parc a Múnich. De totes maneres, no va morir fins vuit anys després.
    Jessica Mitford: La comunista de la família, es va passar la vida lluitant pels desafavorits i es va casar amb Edmond Romilly, que va desaparèixer durant la II Guerra Mundial, i més endavant es va casar amb un nord-americà. Va viure la caça de bruixes contra els partits d’esquerra i també va escriure algun llibre. Va ser la més allunyada de la seva família, tot i que en fer-se gran va tornar a refer lligams.
    Deborah Mitford: Era la petita i es va casar amb el segon fill de la família Cavendish, ducs de Devonshire. Al morir el primer fill a la II Guerra Mundial, va heretar el títol i l’enorme fortuna dels Devonshire i va viure sempre en l’opulència.
    En definitiva, retrat apassionat del segle XX a través d’una família extraordinària. Ben explicat i apte per a tots els públics. Felicitats a l’Editorial Circe per editar biografies de gran qualitat.

    Carles [27 de febrer de 2014]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada